La gestora del PSOE ha decidit que no mantindrà la proposta que el diputat català José Zaragoza presideixi la Comissió Mixta per a la Unió Europea, que s'hauria de votar aquest dimecres, i presentarà al seu lloc el nom de la diputada val·lisoletana Soraya Rodríguez. També aquest matí s'ha sabut que el balear Pere Joan Pons serà rellevat com a portaveu d'aquesta mateixa comissió.

D'aquesta manera, la direcció del PSOE ha decidit finalment retirar el nom de Zaragoza i Pons, que es converteixen així en els primers diputats socialistes 'castigats' per trencar la disciplina de vot i dir 'no' a la investidura de Mariano Rajoy.

Al lloc de Zaragoza, el Grup Socialista presentarà a la Comissió el nom de Soraya Rodríguez. La que va ser portaveu parlamentària amb Alfredo Pérez Rubalcaba al capdavant del partit ha recuperat protagonisme en el partit després de la sortida de l'exsecretari general del PSOE.

Aquesta decisió pot ser un indicatiu de la resposta que donarà la gestora a la indisciplina de 15 diputats del grup socialista en la investidura de Rajoy (set del PSC, sis del PSOE i dos d'independents, Zaida Cantera i Margarita Robles) que van mantenir el seu 'no' a Rajoy.

Els canvis, però, encara no han acabat. Justament aquest dijous la Comissió Gestora del PSOE ha de decidir com reestructura el grup parlamentari socialista i quines mesures de càstig imposen als diputats díscols durant la investidura.