El coordinador dels diputats del PSC al Congrés dels Diputats, José Zaragoza, ha recordat aquest dijous, després de la investidura fallida, que Pedro Sánchez ja no és el candidat a la presidència del govern espanyol, ja que l'encàrrec del Rei ha caducat en no aconseguir la confiança del Congrés dels diputats.

Alhora, Zaragoza, ha criticat la “frivolitat” i la “manca de seriositat” del líder de Podemos, Pablo Iglesias, que no ha volgut arribar a un acord per a un govern espanyol de coalició, sinó que ha buscat en tot moment una “confrontació”. “Hem tingut la sensació que Podem més que comportar-se com la recerca d’una entesa per fer un govern de coalició de govern ha buscat una guerra política contra els socialistes”.

Segons Zaragoza, Iglesias ha rebutjat sis propostes del PSOE per fer possible aquesta entesa. “Hem plantejat fer un govern per tirar endavant les coses que li interessen a la gent i ens hem trobat un partit a qui l'únic que li preocupa són les percepcions polítiques”, ha dit després de la votació.

Per últim, Zaragoza també ha recordat que una altra fórmula perquè la investidura fos efectiva seria que Unidas Podemos hagués votat que sí i un cop Sánchez a La Moncloa, pactar el l'Executiu espanyol, tal com, ha dit, ja va passar a Barcelona entre les dues mateixes formacions.