L'expresident espanyol Jose Luis Rodriguez Zapatero ha comentat les negociacions entre el PSOE i Esquerra Republicana al programa El Objetivo de La Sexta. "Esquerra Republicana ha tingut un paper molt constructiu, l'acord és fonamental", ha assegurat. Concretament, el socialista ha considerat que el diputat al Congrés Gabriel Rufián està fent "una gran tasca" en la mesa de diàleg entre governs. 

Sobre Catalunya Zapatero creu que "la majoria dels espanyols estan d'acord que hi hagi diàleg" molt abans que es repeteixi "el que va passar el 2017", ha apuntat en referència al referèndum d'independència. 

Zapatero ha explicat també que una vegada va parlar breument per telèfon amb el líder d'ERC, Oriol Junqueras: "No puc opinar sobre ell, no m'agrada opinar sobre ningú amb qui no he tingut un cert tracte personal", ha especificat. Sobre la possibilitat que el govern espanyol indulti Junqueras, Zapatero no s'ha volgut mullar. "És un tema tan delicat que seré contundent: secundaré el que faci el Govern", ha dit.