Lluny de retractar-se, José Luis Rodríguez Zapatero s'ha ratificat en allò que va dir: caldrà "estudiar" possibles indults als presos polítics en cas de condemna. L'endemà que ho digués en una entrevista a RAC1, que va fer saltar la dreta en tromba, l'expresident espanyol hi ha insistit aquest dimecres a Madrid. A més a més, l'exdirigent espanyol ha desitjat que “sigui quina sigui” la sentència del Tribunal Suprem no sigui un obstacle al “diàleg”

En declaracions a les jornades AmchamSpain aquest dimecres a la capital espanyola, l’expresident socialista ha defensat que "si jo estigués en aquest lloc el que faria és estudiar-ho". S'ha mostrat preocupat perquè els efectes de la sentència "no suposin una nova escletxa que ens impedeixi recuperar el clima de diàleg" i recuperar els "molts danys" que hi ha.

En aquest sentit, Zapatero ha defensat "la necessitat imperiosa del diàleg que s’ha de posar en marxa amb les forces independentistes a Catalunya”. Com ja va fer aquest dimarts a RAC1, l'exsecretari general del PSOE ha admès que la sentència de l’Estatut “en gran mesura va trencar qualsevol possibilitat de diàleg”.

Justament l'entrevista a RAC1, on parlava d'indults però també admetia una conversa telefònica amb Oriol Junqueras des de la presó, va desfermar els atacs dels tres partits de la dreta.