L'expresident del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha tornat a defensar la llei de l'amnistia, sostenint que es tracta d'"un mandat electoral". Zapatero ha comparat l'amnistia amb la seva decisió de retirar les tropes de l'Iraq quan era president de l'estat espanyol. "Sempre hi ha un mandat electoral, igual que el dia 14 (de març del 2004), a mi la gent em va votar perquè tragués les tropes de l'Iraq, ara la lectura del mandat electoral és que el PSOE s'ha de fer càrrec de l'Espanya plurinacional, gestionar-la i anar endavant, perquè no volem l'Espanya de l'extrema dreta amb la dreta", ha afirmat en una entrevista al programa Lo de Évole, a la Sexta.

Per tal de complir amb aquest mandat electoral al qual fa referència l'expresident socialista, considera que cal amnistiar perquè és "l'única manera d'incorporar el nacionalisme català al procés polític" normal, institucional i de la taula del diàleg. "Que estiguin amnistiats, aquesta és la manera de demostrar que sí que volem compartir", ha subratllat. Davant d'una possible ingerència de la justícia en contra de la llei, Zapatero ha remarcat que aquesta llei "emana de la voluntat popular". 

Crítica a Felipe González

Zapatero ha mostrat al llarg dels anys el seu suport a Pedro Sánchez i, especialment, durant la campanya de les passades eleccions generals. Tanmateix, un altre expresident socialista ha seguit el camí oposat. Entre els crítics més aferrissats dins del partit que té Sánchez hi ha Felipe González. Zapatero ha retret a González que hauria d'"estimar més el PSOE" perquè ell va tenir suport quan va passar "moments molt difícils" en el període que va estar al capdavant de La Moncloa.

"Penso que hi ha molts militants que ens agradaria que ens estimés més ara. No el puc entendre, sincerament. Per què? Perquè ell va passar moments molt difícils també i tots li vam donar suport", ha lamentat Zapatero, qui ha afirmat que ell mateix va ser "un diputat soldat" de Felipe González, "en les coses bones i en les dolentes".

Zapatero també ha fet front a un altre dels grans crítics de Pedro Sánchez: Emiliano García-Page, president de Castella-la Manxa. "Perquè Espanya i la seva comunitat vagin en la línia progressista de reduir les desigualtats, de tenir infraestructures, d'un sistema de finançament que ajudi les comunitats amb més dificultats, de millorar les pensions, cal tenir govern d'Espanya", ha recordat l'expresident socialista a Page.

 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!