El president de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, manté la seva posició contrària a les decisions del seu partit. El dia en què el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha acceptat l’exigència de Junts per Catalunya de fer més canvis a la llei d’amnistia, i ha assegurat que el text de la norma es modificarà per donar més garanties a la formació de Carles Puigdemont, Page ha advertit que l'objectiu de Puigdemont és "claríssim" i consisteix a "desbancar ERC" de la Generalitat de Catalunya. Segons Page, aquest seria el primer pas d'una missió on el propòsit és "lògicament obrir una bretxa a l'Estat". Tanmateix, García-Page confia que els "fonaments, valors i creences" d'Espanya "no morin" i que el govern espanyol "no canviï d'opinió" en relació amb la llei d'amnistia. 

Els objectius de Puigdemont

En declaracions als mitjans des de Toledo, el socialista ha apuntat que el govern de Pedro Sánchez ha d'entendre que es "pot canviar d'opinió, però no es pot fer que canviï tota Espanya". "Jo crec que cal prendre's de debò que Puigdemont busca la independència. Una altra cosa diferent és que som molts els que estem persuadits de convèncer la societat catalana, fonamentalment, perquè el que es faci ha de ser d'acord amb la societat catalana", ha assenyalat. García-Page ha alertat que el context actual i "la voràgine del dia a dia" fa que la societat no pari esment a "les fractures que s'estan obrint amb Catalunya", fins i tot quan es volen tancar "però a conseqüència d'obrir-les a la resta d'Espanya". En aquest sentit, ha lamentat que les fractures que s'estan obrint actualment "són fractures per a la pròxima generació", i serà aquesta qui hagi d'abordar-les "amb relació a l'independentisme".

Page i el cas Koldo

El cas Koldo continua al centre de la polèmica i García-Page no ha evitat parlar d'aquesta trama, que està esquitxant  membres del seu partit. L'allau d'informacions sobre els moviments de Koldo García i altres empresaris investigats pel presumpte cas de corrupció amb material sanitari ocupa els informatius cada dia. Davant d'aquest panorama, García-Page ha advertit que les informacions "aniran a més" i per aquesta raó ha demanat "tallar en sec com més aviat millor". Alhora ha descartat la implicació de càrrecs polítics amb el cas, però ha matisat "una altra cosa és l'entorn dels polítics". Tanmateix, ha reconegut que no hi ha protocols per gestionar aquesta mena de casos, però està convençut que ni el president del govern espanyol ni els càrrecs que ell coneix estan en política per lucrar-se. Això sí, dona per fet que "ara com ara encara no se sap exactament on acaba el fil d'aquest cabdell" i ha lamentat que el cas "presidirà la política espanyola durant força temps".