El regidor d'Ahora Madrid Guillermo Zapata s'ha donat de baixa a Podemos després de rebutjar donar part del seu salari a la formació, tal com estableix la carta econòmica. El regidor ha optat per comunicar la seva baixa del partit a través de Facebook, una decisió que de moment no ha generat una reacció per part de l'alcaldessa, Manuela Carmena, ni del partit.

​Zapata va rebre un correu electrònic en el qual se l'informava d'una denúncia al comitè de garanties de Podemos per no haver realitzat la donació corresponent del seu sou. Després d'aquesta notificació, aquest matí ha pres la decisió de donar-se de baixa, una consideració que emmarca en la normalitat però que lamenta per la "pèrdua del vincle".

28.095 euros a Podemos

El 2016, Zapata va declarar al portal de transparència d'Ahora Madrid un total de 28.095 euros donats a la formació de Manuela Carmena. El regidor deixarà de donar la seva part proporcional del sou, després d'explicar que sufragarà les donacions corresponents al primer semestre del 2017.

Zapata es va presentar a les primàries d'Ahora Madrid el 2015 com a part de la plataforma Ganemos i no en representació de Podemos, on es va inscriure després de les eleccions europees del 2014. Ahora Madrid té la seva pròpia carta financera que estableix l'aportació que han de realitzar els seus representants públics. Cal recordar que els perfils públics de Podemos tenen establert un sou límit de tres salaris mínims interprofessionals, per la qual cosa si se supera l'esmentada quantitat, la resta s'ha de donar.

Zapata es va presentar en les llistes de Carmena el 2015, com a part del moviment Ganemos, que és independent a Podemos. Posteriorment, va abandonar Ganemos el 2016 per integrar-se al col·lectiu Madrid 129 de nova creació.