Yolanda Díaz anuncia finalment aquest diumenge la seva candidatura a les eleccions generals per la Plataforma Sumar, en un acte on acudiran una desena de partits de l'esquerra alternativa però en què no hi haurà Podem, que s'ha despenjat de la foto al no aconseguir imposar les seves exigències. L'acte, que es preveu multitudinari, se celebrarà a partir de les 11.30 hores al poliesportiu Magariños de Madrid, on ja han confirmat la seva assistència dirigents de primera fila d'Izquierda Unida, Més País, els comuns, Compromís, la Chunta aragonesista, Batzarre, Drago, Verdes Equo, Moviment per la Dignitat i la Ciutadania de Ceuta o el Partit Verd Europeu. El País​ titula: "Díaz assumeix el lideratge de Sumar amb Podemos absent". Podemos condicionava la seva assistència a tenir abans tancat un acord per escrit perquè tots els candidats a les generals s'elegissin per primàries obertes, però la vicepresidenta segona el que els ha ofert és un compromís que hi hauria primàries, encara que la fórmula concreta seria consensuada més endavant per totes les forces que se sumin al projecte. La fotografia és per al papa Francesc, que aquest dissabte va sortir de l'hospital.

El País
El País

Finlàndia té cita amb les urnes aquest diumenge, i l'ABC titula: "L'última frontera de l'OTAN". "Finlàndia, a 7 kilòmetres de l'amenaça russa, va avui a les urnes i es prepara per defensar el seu territori, ara del costat de l'Aliança Atlàntica, apunta el rotatiu. El partit conservador Kokoomus, el grup ultradretà Veritables Finlandesos i el Partit Socialdemòcrata (SDP) es disputen la victòria a les eleccions parlamentàries que se celebren aquest diumenge a Finlàndia, a les quals van gairebé igualats en intenció de vot. El sondeig més recent, publicat dijous per la televisió nacional YLE, atorga als conservadors un 19,8% dels sufragis, tres dècimes més que als Veritables Finlandesos, i per això les dues principals forces de l'oposició estan virtualment empatades.

ABC
ABC

El Mundo ha decidit passar "un dia en campanya" amb la presidenta madrilenya Isabel Díaz Ayuso: "Realment no tinc rivals a Madrid, competeixo amb Sánchez", ha subratllat en declaracions al diari. Ayuso ha indicat que està cansada de l'extrema dreta de Vox ja que, considera, "no té un criteri polític clar, està instal·lat en el no per el no, a la desesperada". El rotatiu també dedica un titular a Yolanda Díaz, que presenta aquest diumenge la seva plataforma i ja ha rebut crítiques del líder del PP: "Hi ha partits que diuen que són espais, necessiten semblar sempre nous i canvien de nom cada quatre anys", ha etzibat Feijóo en un acte d'entrega de carnets a nous afiliats a Saragossa.

El Mundo
El Mundo

Precisament d'on és protagonista Alberto Núñez Feijóo és de la portada de La Razón, on es presenta com "l'alternativa a un govern dividit". "L'única alternativa és la que representa el PP. L'única manera de passar pàgina del 'sanchisme' i garantia real de canvi som nosaltres", va corroborar Feijóo aquest dissabte. "No som una moda, no som un espai, no som un moviment, no diem una cosa i fem la contrària. Som el partit que té la millor fulla de serveis prestats al país", va concloure el líder del PP. El rotatiu, no sorprèn, aprofita també el cas de la filla d'Ana Obregón, nascuda de gestació subrogada, per acusar l'esquerra "d'hipocresia".

La Razón
La Razón

La Vanguardia alerta sobre la Intel·ligència Artificial (IA) i afirma que amenaça fins a una quarta part dels empleats a Europa. El diari explica que la IA podria afectar a 300 milions de llocs de feina a les grans economies del món. Ara que és Setmana Santa el turisme augmenta i la portada de La Vanguardia assegura que l'augment de preu no espanta els viatgers que fan escapades per aprofitar aquests dies de festa. Fins i tot, tot i la poca neu de les últimes setmanes a les estacions d'esquí del Pirineu no impedirà que aquesta Setmana Santa les zones de muntanya assoleixin una ocupació de fins al 90%, segons els càlculs del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida.

La Vanguardia
La Vanguardia

El Periódico​ es fa ressò de les múltiples protestes simultànies que s'estan vivint a Europa a causa de l'augment de preu de la vida i les reformes de l'estat del benestar. El diari presenta un mapa del continent i assenyala a quins països s'hi estan produint protestes importants. Un exemple és França, on la reforma de les pensions està provocant protestes violentes amb incident preocupants a París, centenars de detencions i, fins i tot, ferits en estat greu als hospitals del país.

El Periódico
El Periódico

El Punt Avui parla amb la secretària general d'ERC, Marta Rovira, que està exiliada a Suïssa: "Encara no tinc totes les garanties per poder tornar", indica en una entrevista. Rovira fa aquestes declaracions després del retorn de l'exconsellera Clara Ponsatí a Barcelona i la seva posterior detenció i posada en llibertat. Després de declarar a la Ciutat de la Justícia, el magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena va citar Ponsatí pel 24 d'abril per comunicar-li el processament per un delicte de desobediència. Llarena ha deixat sense efecte l’ordre de detenció així com la rebel·lia acordades en el seu dia. Per ara, l'exconsellera no té cap intenció de presentar-se davant el Tribunal Suprem.

El Punt Avui
El Punt Avui

Finalment, el diari Ara opta per oferir diverses entrevistes a "Els nous xerpes del català". Entre els entrevistats hi ha la humorista Oye Sherman, una monitora de lleure, les tiktokers catalanes 'Can Putades', un jove professor de català... Finalment un titular que espanta sorgit d'una entrevista amb un tècnic de recerca i modelització del Meteocat: "El clima de Catalunya s'assemblarà al que té actualment Israel". La sequera preocupa i més després que la cimera d'aquest divendres per fer front a la sequera acabés sense cap acord consensuat entre el Govern i els grups parlamentaris.

Ara
Ara