La vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolanda Díaz, ha decidit respondre aquest dilluns a l'exlíder de Podemos Pablo Iglesias, després d'un dia de tensions per la llei del 'només sí és sí'. Díaz finalment s'ha posicionat i ha afirmat que la "virulència" que rep la ministra d'Igualtat, Irene Montero, arran de la polèmica sobre la llei impulsada des del seu ministeri, és "condemnable".  "Convertir un debat sobre una llei en aquests comportaments és condemnable", ha subratllat. Més concretament ha parlat sobre la piulada d'Iglesias, on l'exlíder de Podemos titllava de "miserables" els companys que no defensaven a Montero, assegurant que ella "mai insulta ningú en política". "Ja em coneixen i així ho deixo", ha afegit. Així ho ha traslladat la vicepresidenta segona del govern espanyol als mitjans de comunicació, on ha aprofitat per deixar clar que la llei del 'només sí és sí' és "molt important" i s'ha de seguir "defensant". 

Yolanda Díaz també ha parlat sobre una possible tensió entre ella i Unidas Podemos, però ha descartat que sigui una qüestió que li preocupi. De fet, la impulsora de la plataforma Sumar ha apuntat que no es distraurà amb temes interns perquè vol continuar treballant pel país. "Com deia una dirigent de Podemos aquests dies, la gent no ens vol veure parlant de nosaltres mateixos, ens volen veure millorant la vida de la gent. No oblidem que estem en crisi i que la gent ho passa malament, i la política només serveix per canviar la vida de la gent. Aquí em trobaran", ha afirmat. En aquesta línia, Díaz ja va advertir el passat dissabte durant una presentació a València que l'objectiu d'un polític no és causar "soroll". "Anem a la política per canviar la vida de la gent, no anem a la política per fer soroll ni per aclamar", va destacar, tot recordant que si algú es distreu de complir amb aquesta premissa, "no serveix per a la finalitat de canviar les nostres vides". 

Pablo Iglesias, crític amb Yolanda Díaz

Les declaracions de la vicepresidenta segona del govern espanyol han arribat després que l'exvicepresident Pablo Iglesias publiqués una piulada mostrant la seva indignació amb la impulsora de Sumar per "posar-se de perfil" davant la "cacera" que pateix la ministra d'Igualtat, Irene Montero. "És miserable, covard i políticament estúpid", va apuntar l'exlíder de Podemos. Tot i la piulada, la tensió entre Díaz i Iglesias ve de lluny. Des que ella va anunciar la creació d'aquesta nova plataforma 'Sumar', no han parat els retrets. L'exlíder de Podemos ho va evidenciar quan, en un acte del partit, es va dirigir a Díaz sense mencionar-la, reclamant "respecte" cap a la formació política. Iglesias va apuntar que ells sempre han actuat amb generositat i "van apostar per una candidata que no era del partit" per a les eleccions generals, amb una clara referència a la vicepresidenta segona del govern espanyol.