La vicepresidenta segona espanyola, Yolanda Díaz, no assistirà a la Festa de la Primavera que organitza Podemos els dies 21 i 22 a la ciutat de València, segons han informat Europa Press fonts del seu entorn. D'aquesta manera, Díaz s'absentarà d'aquesta trobada que organitza Podemos amb la seva militància, que sí que comptarà amb dirigents de la cúpula del partit. La vicepresidenta tampoc va assistir a la 'Universitat de tardor' que va celebrar Podemos a la localitat de Rivas (Madrid), on sí que hi van assistir les ministres Ione Belarra i Irene Montero, a més del líder d'IU, el ministre Alberto Garzón, i l'exlíder del partit Pablo Iglesias. La dirigent del PCE també s'ha distanciat d'altres actes organitzats per Podemos, com ara les jornades sobre fiscalitat i la conferència per la pau que va organitzar aquesta formació.

La festa de Podemos que tindrà lloc a finals de la setmana que ve es produeix després de l'acord 'in extremis' per a la coalició 'Per Andalusia' amb IU, Más País, Equo, Alianza Verde i Iniciativa del Poble Andalús, en el qual va fer de mitjancer l'equip de la vicepresidenta. Els problemes per registrar la confluència va provocar una topada entre Podemos i IU que va provocar tensions entre les dues formacions sobre la manera d'articular l'acord polític aconseguit, encara que les converses es van encarrilar i la campanya va arrencar amb una imatge d'unitat.

D'altra banda, sí que participarà a la 'Festa de la Primavera' de Podemos la portaveu d'EH Bildu al Congrés, Mertxe Aizpurua, i s'hi preveu també la presència de l'exdiputat d'ERC Joan Tardà. Durant la trobada hi ha programades diverses xerrades i debats, que comptaran també amb la participació de l'escriptor britànic Owen Jones, la secretària d'Organització de Podemos, Lilith Verstrynge, la portaveu adjunta d'Unidas Podemos al Congrés, Sofia Castañón, la portaveu estatal, Isa Serra, el diputat Rafa Mayoral i el secretari d'Estat Nacho Álvarez. En l'àmbit de la societat civil hi haurà els periodistes Fonsi Loaiza, Marina Lobo i María Martín, la filòsofa Elizabeth Duval, el jurista Joaquín Urias, l'activista pels drets 'trans' Mar Cambrollé i l'estudiant universitària Carla Galeote, pel discurs feminista. Com és habitual, també hi haurà concerts i Podemos ja té confirmats els de Manel, Pedro Pastor, 'Los Chikos del Maíz' i l'actuació de Samantha Hudson.

Tot i això, Díaz viatjarà a València dies després per participar el 27 de maig a la trobada Four Day Week International Summit, dedicada a la proposta de jornada laboral de quatre dies, on hi participarà també el líder de Más País, Íñigo Errejón, i el citat Álvarez. La titular de Treball no compartirà auditori amb aquests dirigents, donat que clausurarà la primera jornada del congrés, just abans de les intervencions dels secretaris generals de CCOO i UGT, Unai Sordo i Pepe Álvarez respectivament. En aquest esdeveniment sobre la jornada laboral de quatre dies també estan previstes les intervencions de l'alcalde de València, Joan Ribó, el coportaveu de Verds-Equo, Florent Marcelles, i el diputat de Más Madrid Héctor Tejero.

A finals de l'any passat Díaz sí que va acudir a una jornada organitzada per Podemos Euskadi, que també va comptar amb la presència de Belarra i Sordo. També va compartir cartell amb la titular de drets socials i l'alcaldessa de Barcelona, ​​Ada Colau, durant unes jornades dedicades a la Llei d'habitatge també l'any passat. D'altra banda, al novembre la vicepresidenta va compartir una cimera de líders progressistes, també a València, amb Colau, la vicepresidenta valenciana, Mònica Oltra, i la líder de Más Madrid, Mónica García, encara que totes van rebaixar la transcendència de l'acte, que no va comptar amb l'assistència de les ministres de Podemos.