L'exdiputat al Congrés Jordi Xuclà ha estripat el carnet del PDeCAT i un dia després d'anunciar la seva baixa del partit, s'ha sentit alliberat per buidar el pap en una entrevista a Aquí Cuní de Ser Catalunya. D'entrada, carregant contra el president Carles Puigdemont, a qui ha titllat de "populista" i assegura que "té el camp abonat en una part de la societat catalana".  Xuclà acusa Puigdemont d'haver dividit el país "en blocs" i d'instaurar un "supremacisme entre catalans més o menys bons". Per tot plegat, assegura que ara el camí que vol emprendre és el de "baixar de la nòria" del partit i lluitar per una "pluralitat" que ara veu inexistent.

Xuclà considera que el PDeCAT ha anat a la deriva, però també la figura del president de la Generalitat. Ha lloat la tasca feta de Tarradellas fins a Montilla, però a partir de Mas ha posat el fre, sense citar-lo ni incloure'l en el lideratge del que ell considera que ha de ser "un bon govern, una característica" de sempre a Catalunya. Ara, retreu que només es treballi per una "plataforma d'agitació i propaganda" constants. L'exdiputat també ha recordat una efemèride: els deu anys de la sentència de l'Estatut que es compleixen aquest proper diumenge. 28 de juny. I es pregunta si l'autogovern català ara està més protegit, si s'ha recuperat allò que es va perdre i conclou: "S'ha deixat a una aposta del tot o res".

Per tot plegat, al partit que abandona li pronostica un futur que té "mala peça al teler". I ara diu tot allò que fins ara havia amagat perquè el "rei va despullat i la radicalitat és dir les coses pel seu nom".