L'encara líder de Ciutadans al Parlament, Inés Arrimadas, ha anat aquest matí fins a la porta de la Casa de la República a Waterloo per fer una roda de premsa. Més de mil quilòmetres per un acte que, entre fotos, declaracions i preguntes, ha durat menys de 15 minuts. 

Arrimadas ha parlat davant d'una gran pancarta que sostenien els diputats al Parlament i que imitava l'estil de les que demanen la llibertat dels presos. Amb lletres negres sobre fons blanc i una franja vermella, hi deia: "¡La República no existe, Puigdemont!", parafrasejant el que un agent dels Mossos va dir a un manifestant el dia del Consell de Ministres a Barcelona. A l'acte també hi han assistit una quarentena de periodistes i algunes persones amb banderes espanyoles.

Tot i haver rebut l'oferiment del president a l'exili, Carles Puigdemont, per reunir-s'hi, la líder taronja l'ha ignorat amb aquest argument: "No parlem amb fugits de la justícia, amb qui han de parlar és amb els jutges". Durant la intervenció d'Arrimadas, la Casa de la República ha obert la porta, que s'ha mantingut així fins que s'ha acabat l'acte. També s'han hissat la senyera i la bandera europea.

A uns trenta metres d'aquesta porta oberta, Arrimadas ha explicat que han anat fins a Waterloo per dir que "la república no existeix" i que "no permetrem que el separatisme ens digui on podem anar i on no". "Aquesta casa a l'imaginari separatista és la seu d'una república independent i això és una fal·làcia", ha dit, i ha afegit que amb diners públics s'està ajudant "fugits de la justícia" perquè puguin tenir "la gran vida per Europa".

Inici de campanya

L'acte va ser convocat justament per a l'endemà del dia en què Arrimadas va anunciar que fa el salt a la política espanyola i que es presentarà com a cap de llista per Barcelona a les eleccions del 28-A. Així doncs, la convocatòria d'aquest matí es llegeix com un primer acte de campanya electoral de la líder taronja amb vista als propers comicis generals.

ines arrimadas waterloo casa republica - efe 

Arrimadas, amb la pancarta i les dues banderes al fons / Efe