La incidència tècnica al servei de Rodalies que va provocar moltíssims problemes de mobilitat a centenars de milers de persones el passat divendres segueix portant cua i avui ha arribat al Congrés, on la diputada de Junts, Miriam Nogueras ha denunciat una situació insostenible per a Catalunya, que tal com ha advertit no varia, independentment de qui presideixi el govern espanyol. Enfront, s'ha trobat amb la ministra socialista Raquel Sánchez, que li ha retret una actitud victimista i ha aprofitat per treure pit d'alguns dels que ella del que ella considera els èxits d'aquest servei de trens. 

 

"La majoria de promeses només s'han quedat en promeses. A davant tinc una ministra socialista, però si fos del Partit Popular li diria el mateix, perquè quan es tracta de Catalunya, la diferència no es nota: Catalunya sempre perd", ha començat la portaveu de Junts, que ha demanat explicacions al govern espanyol per saber com es millorarà el servei de Rodalies a Catalunya, després de la greu incidència de divendres, que demostra un servei nefast "impropi d'un país de primera". Per això, ha denunciat també unes diferències cada cop més notables entre Catalunya i Madrid pel que fa a les inversions, tot advertint al govern espanyol que els ciutadans catalans coneixen de cada vegada més aquestes xifres, que els hi poden acabar passant factura. 

Inicialment, Raquel Sánchez, exalcaldessa de Gavà s'ha limitat a demanar disculpes per l'error del sistema informàtic, reiterant que aquest no té res a veure amb el servei de Renfe i anunciat una investigació per poder conèixer que va passar i evitar que es repeteixi en un futur. 

La indignació de Miriam Nogueras per Rodalies 

 

Davant aquesta resposta tèbia, Nogueras ha mostrat la seva indignació: "Estem farts de promeses de pluja de milions que no arriben, de rencuentros i de meses", tot exigint a la ministra que el govern espanyol pagui el que deu als catalans i acceptin un canvi de gestió perquè sigui la Generalitat qui s'encarregui del servei de Renfe. "Entenc que a la majoria del seu govern no li importi el denunciable servei que s'ofereix a Catalunya, però vostè ara és la màxima responsable", ha continuat Nogueras, reclamant a Sánchez més implicació tenint en compte que és exalcaldessa d'un municipi català: "Deixin de fer xantatge al Govern de Catalunya i paguin el que deuen als catalans, els hi devem el millor i més excel·lent servei. 

Raquel Sánchez treu pit de la puntualitat de Rodalies 

Aquestes paraules han molestat a Raquel Sánchez que ha criticat durament el discurs de Nogueras: "Ja està bé de lectures esbiaixades, de la retòrica del victimisme en què estan encallats, prou comparatives falses. El que no diu vostè és que en l'útima enquesta del CEO, Rodalies tenia una puntuació del 7,7 sobre 10, callen que la seva puntualitat és més alta que a Londres o Roma". A més, ha censurat que el Govern no faci res més que demanar el traspàs de les competències, sigui quin sigui el motiu, i "mentre s'instal·len en les queixes", el govern espanyol ajuda a les famílies catalanes amb els bitllets gratuïts, segons ha defensat contundentment la ministra.