El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha reaccionat amb contundència després de l’avaria del sistema de comunicacions d’Adif que ha deixat fora de servei Rodalies, Regionals i Llarga Distància de Renfe durant tres hores. Aragonès ha qualificat la situació d’”absolutament inacceptable” i ha reclamat el traspàs del servei ferroviari.

Aquesta situació deficient ja fa massa temps que dura”, ha assegurat el president de la Generalitat en una piulada. “El govern espanyol ha d’assumir la seva responsabilitat i traspassar la competència”, ha reblat. Aragonès s’ha pronunciat minuts després que Renfe anunciés que es restablia el servei, interromput entre les 5 i les 8 del matí d’aquest divendres, i que ha afectat unes 80.000 persones, segons han comptabilitzat fonts de Renfe. El president ha demanat explicacions al govern espanyol per l'avaria així com garanties que el servei es donarà en condicions en el futur. 

Tuit Pere Aragonès avaria Rodalies
La piulada del president de la generalitat, Pere Aragonès
estacio sants avaria trens Montse Giralt
Aglomeracions a l'estació de Sants en estació de Sants al restablir-se el servei/ Foto: Montse Giralt

La indignació del conseller Puigneró

En el mateix sentit s’ha pronunciat el vicepresident i conseller el conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, que només saber-se l’avaria ha mostrat el seu enuig pel servei que dona Adif a Catalunya. "Les excuses pel mal funcionament de Rodalies ja s'han acabat, no ens serveix cap argument, cal seure a negociar el traspàs integral de Rodalies a Catalunya".

"Un cop més ens han de donar la raó quan diem que la gent vol que Rodalies funcionin i no que siguin gratis", ha assegurat el conseller Jordi Puigneró, en referència a la nova mesura del govern espanyol d'oferir bitllets de tren gratuïts. Aquestes paraules han estat contestades per la ministra de Transports, Raquel Sánchez, que ha reclamat seriositat al vicepresident i ha volgut desvincular l’avaria que ha paralitzat les Rodalies aquest matí i que ha afectat milers de persones, amb el traspàs del servei i la gratuïtat implantada a principis d’aquest mes. La ministra ha anunciat l’obertura d’una investigació per determinar les causes de l’avaria al centre de comunicacions d’Adif, a l’estació de França.

Foto principal: Passatgers esperen l'arribada del tren a l'estació de França després que s'hagi restablert el servei passades les 8 del matí / Foto: Montse Giralt