El vicepresident del Govern i conseller de Territori, Jordi Puigneró, ha reclamat per carta a la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, accelerar el traspàs de Rodalies. Una petició que arriba després del caos de divendres passat, quan una incidència va impedir la circulació de tots els trens de Rodalies i Llarga Distància a Catalunya durant diverses hores (i que va ser responsabilitat d'Adif). "És per tot això que l'emplaço, novament, a asseure'ns amb urgència per iniciar la darrera fase de negociació per començar el traspàs integral i definitiu de Rodalies Renfe a Catalunya", ha expressat a la missiva.

Puigneró ha insistit en el fet que "el Govern de Catalunya està en disposició d'assumir la plena gestió d'aquest servei, amb tot el que això implica". "Les infraestructures associades, material mòbil i personal, així com també el finançament lligat a aquest traspàs imprescindible per garantir la seva viabilitat pels propers anys", ha detallat. És un missatge similar al que ja va transmetre divendres després de la incidència: "Aquestes incidències no passen al Metro i FGC que gestionem nosaltres". Aquí es pot llegir la carta íntegra adreçada a la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana:

 

A banda, el vicepresident i conseller ha recordat a Sánchez que divendres "els usuaris de Renfe Rodalies de Catalunya van tornar a patir una nova vulneració del seu dret a la mobilitat". "Una incidència informàtica (responsabilitat d'Adif) va afectar tot el servei ferroviari que presta l'Estat, fent impossible —durant hores— la circulació de cap tren de Renfe Rodalies i mitja distància a Catalunya", ha afegit. I és que el problema és que tot això "no és un fet aïllat": "Des de fa massa temps —gairebé diàriament—, els usuaris de Renfe Rodalies de Catalunya pateixen retards, incidències i cancel·lacions".

Puigneró ha sentenciat que "aquesta és una situació lamentable que no pot continuar així", ja que "els ciutadans de Catalunya, usuaris d'aquest servei, no s'ho mereixen". És aquí on ha reclamat accelerar el traspàs de Rodalies, cosa que ha fet amb dades. "El 70% dels catalans es mostren disposats que la Generalitat de Catalunya assumeixi la gestió de les Rodalies a Catalunya, que actualment gestiona Renfe, depenent del seu Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana del Govern d'Espanya", ha apuntat amb dades del darrer sondeig del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO). Dit això, veurem si ara la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana respon a la petició del vicepresident i conseller.