Les festes de Santa Tecla han començat amb una xiulada i crits de "Ballesteros dimissió" d'una part dels assistents a la plaça de la Font, aquest divendres al vespre, en l'acte de La Crida. Així han estat rebudes al balcó consistorial les autoritats després del tradicional toc d'obertura de la Cobla Ministrers del Consell i de l'encesa de la tronada per part del Perpetuador, una tasca que enguany ha recaigut en l'històric casteller del Serrallo, Josep Ramon Tules, Pitu Mosquits.

La xiulada ha estat convocada pel CDR de Tarragona a través de les xarxes socials. Els organitzadors, que han repartit xiulets grocs entre el públic, emplacen a repetir la protesta en altres actes festius en què participin els membres de l'equip de govern, com el pregó, el pròxim divendres 21; i el recorregut de l'anada a l'ofici i la processó, el dia 23.

Justament aquesta setmana el jutjat d’instrucció número 1 de Tarragona va tancar la instrucció del cas Inipro i va decidir mantenir la imputació de Ballesteros. El jutge considera que l'alcalde podria haver incorregut en delictes de malversacióprevaricaciósuborn, alteració de preus en concurs públics, falsedat documental, tràfic d’influències, frau i abús en l’exercici de la funció pública.