"Clar, sí, per suposat". Amb aquestes tres afirmacions ha respost el president de la Generalitat valenciana, el socialista Ximo Puig, a la pregunta que li ha fet un periodista de Catalunya Ràdio: "Perquè hi hagi diàleg, Pedro Sánchez hauria d'agafar el telèfon al president Torra". 

Puig ha respost sense pensar-s'ho assegurant que sí, que Sánchez hauria d'agafar el telèfon a Torra, però ràpidament ha intentat canviar de tema.

D'altra banda, el president del País Valencià ha apel·lat les formacions independentistes i els ha demanat suport per formar govern: "Als partits independentistes, no se’ls està demanant l’adhesió a aquests govern. Se’ls demana que facilitin d’una manera pragmàtica un govern que sempre serà millor que un de dretes”.

Ximo Puig ha defensat fermament la via del diàleg per solucionar el conflicte català: "s’ha de començar pel principi, per parlar”. Ara bé, Puig ha subratllat que aquest diàleg ha de ser dins la "legalitat": "Fugir de la legalitat és fugir de la realitat”.

El pacte amb Podemos

El president valencià ha justificat el pacte amb Podemos apuntant que "no hi ha alternativa a aquesta aliança" i afegint que la resta de partits tenen la responsabilitat de decidir "si es facilita que hi hagi govern o si volem unes terceres eleccions”.

Ximo Puig està content amb el pacte i ha recordat que al País Valencià els socialistes governen amb Compromís: "Tinc un vicepresident de Podem i dormo ben tranquil”. ha conclòs.