El socialista Ximo Puig ha estat reelegit avui president de la Generalitat Valenciana. Les Corts Valencianes han celebrat per segona vegada en la seva història una sessió plenària diumenge -la primera va ser fa quatre anys, amb la primera promesa del càrrec de Puig- perquè el president prometés davant dels representants del poble valencià el càrrec. Aquesta legislatura, Podemos entrarà a formar part del govern.

El socialista ha promès el seu càrrec "sense enganys" i "amb fidelitat als valencians i valencianes" tres dies després de ser reelegit amb 52 vots que sumen PSPV, Compromís i Unides Podem - Esquerra Unida.

Testimonis d'aquesta sessió, des de la tribuna de convidats, han estat el ministre de Foment en funcions i secretari d'Organització del PSOE, José Luis Ábalos, i el ministre d'Agricultura en funcions, Luis Planas. En aquesta ocasió, a diferència de fa quatre anys, no ha assistit el president Pedro Sánchez. D'altres formacions han acudit|anat Pablo Echenique, exsecretari d'Organització de Podemos o Luis Barcala, alcalde d'Alacant.

En acabar la presa de possessió, el president ha realitzat, com ja va fer fa quatre anys, el passeig a peu des del Parlament valencià fins al Palau i la Generalitat (260 metres).