El president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig, ha descartat una reunió amb el president de la Generalitat, Quim Torra, en aquests moments: "No crec que, en aquests moments, es donin les circumstàncies".

Ha lamentat que Torra no assistís a un acte a Barcelona el setembre passat en suport al Corredor Mediterrani amb més de 1.500 empresaris: "Em va semblar trist que no hi anés" ha sostingut en una entrevista a Catalunya Ràdio aquest divendres.

Ha defensat la necessitat de parlar sempre, però ha considerat que si ara es trobés amb el seu homòleg català el "focus" de conversa estarà en un debat que ell no pot resoldre.

Preguntat sobre la investidura de Pedro Sánchez, ha declarat que unes noves eleccions en l'Estat serien "el pitjor resultat de la ineficàcia dels polítics".

"Els ciutadans ja han elegit i no els podem dir que s'han equivocat" ha seguit, i preguntat sobre si creu que Sánchez hauria de pactar amb independentistes, ha contestat que a l'agenda independentista no hi ha pragmatisme.

"Espero que això canviï. Les relacions entre dues comunitats veïnes haurien de normalitzar-se, però l'agenda catalana en els últims anys no ho ha fet possible. Confio que la situació millori", ha afegit.

Torra lamenta que no es pugui celebrar la trobada

Per la seva part, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha lamentat que la trobada entre els dos presidents no es pugui celebrar i ha assegurat que li sap molt greu pels ciutadans catalans i valencians.

Alhora, el president Torra ha recordat a Puig que sempre tindrà la porta oberta per tractar els assumptes que afecten tant a Catalunya com al País Valencià.