El president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig, ha reivindicat el candidat del PSC el 21-D, Miquel Iceta, com l'única persona que pot posar fi al "fanatisme" i la "intolerància" a Catalunya. Puig ha participat en un míting d'Iceta a Amposta, on també ha participat la vicesecretària del PSOE, Adriana Lastra. Puig ha defensat que la situació actual a Catalunya només té una sortida i és el diàleg, i ha afirmat que Iceta serà "fonamental per a Espanya", però també per restablir la relació amb el País Valencià. Per la seva banda, Lastra ha criticat que els comuns han "tolerat, justificat i donat cobertura" a l'independentisme, i ha afegit que a l'altra banda PP i Cs són el mateix, matisant que "Cs és el mateix que el PP però sense antecedents penals".

Puig ha reivindicat la figura d'Iceta com la persona que pot resoldre el conflicte català i ha assegurat que comença a veure "la llum al final del túnel". Ha lamentat que fins ara el que s'ha fet a Catalunya és portar-la a la "confrontació" i deixar-se anar per la "guerra de banderes".

Ha assegurat que el fet que Iceta sigui president permetrà recupera les relacions amb el País Valencià, perquè, segons ha lamentat, durant els governs del PP els valencians van estar "aïllats" de Catalunya, i a partir dels governs independentistes a Catalunya aquests "no volen parlar" amb el govern valencià perquè han estat centrats en el seu projecte. Ha dit que també necessiten que guanyi Iceta perquè cal fer "moltes coses junts", entre les quals ha situat la reforma del sistema de finançament i aconseguir-ne un de "just".

El president valencià ha valorat positivament que el PSC hagi "obert les portes" a altres sensibilitats per acollir "gent que no pensa exactament igual" però que aposta per un projecte "comú", com la gent d'Units per Avançar. 

Sobre la qüestió territorial, ha reivindicat que cal avançar en les posicions federalistes i superar les posicions de Madrid, on es pensa "que Espanya és uniforme". "S'equivoquen. Espanya és plural o no serà. Espanya és diversa o no serà", ha declarat.