El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha advertit aquest dimecres que la desobediència civil i la legitimitat democràtica són "un fet contradictori" i ha recalcat que una part de l'Estat "no pot cridar a destruir les bases de l'Estat" perquè és una "contradicció 'in terminis'".

Puig s'ha pronunciat en aquests termes en declaracions als mitjans a Alacant en ser preguntat per com valora la crida a la desobediència civil que han fet algunes autoritats de Catalunya en el context de l'1-O i davant l'eventual sentència condemnatòria del procés.

"La desobediència civil i la legitimitat democràtica són un fet contradictori. Quan un és el representant de l'Estat en una comunitat autònoma té unes obligacions i una legitimitat; si erosiona la seva pròpia legitimitat ens trobem davant d'un problema que afecta la democràcia", ha considerat Puig.

Preguntat per si aquesta crida és "un pas més", ha manifestat que una part de l'Estat "no pot cridar a destruir les bases de l'Estat" perquè és "una contradicció 'in terminis'". Segons ell, "més enllà de les grans al·locucions i l'espai de confrontació permanent, cal primer respectar la llei i, a continuació o alhora, parlar" perquè la confrontació "no porta enlloc".