La xifra de 45.000 assistents, segons la delegació del govern espanyol a Madrid, a la concentració a la plaça Colón per la unitat d'Espanya convocada pel PP, C's i Vox és força reduïda si es compara amb la participació assolida els últims anys per altres convocatòries de la dreta i l'unionisme.

El juny del 2005, unes 180.000 persones es van manifestar a Madrid contra la reforma legal impulsada pel govern de José Luís Rodríguez Zapatero per regular el matrimoni homosexual. la marxa va discórrer entre Cibeles i la Puerta del Sol i va estar encapçalada per bisbes i dirigents del PP.

El 18 d'octubre del 2009 unes 250.000 persones, segons fonts policials, es van manifestar a Madrid contra la reforma de la llei de l'avortament, una xifra que els convocants, entitats i plataformes antiavortistes van elevar a 1-2 milionsEspaña unida lucha por la vida o Vida sí, aborto no van ser els lemes de la convocatòria. Hi van assistir destacats membres del PP, entre els quals l'expresident del govern espanyol José María Aznar o la secretària general del partit, Dolores de Cospedal.

Manifestació unionista de Barcelona 

Més de 300.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, o 1 milió, segons els convocants, es van aplegar el 8 d'octubre del 2017 a Barcelona en la concentració unionista celebrada a la plaça Urquinaona com a resposta al referèndum de l'1-O.

Convocat per Societat Civil Catalana sota el lema Prou! Recuperem el seny , l'acte va tenir el suport de C's i el PP, a més de formacions ultres, però també del PSC. A l'escenari hi van intervenir el premi Nobel Mario Vargas Llosa i l'avui ministre d'Afers Estrangers, el socialista Josep Borrell, entre d'altres.