El xec de 400 euros pels joves que compleixin 18 anys per gaudir de la cultura inclou les corrides de toros, perquè el govern espanyol també les considera cultura, segons ha informat la Cadena Ser.

Fonts oficials calculen que seran uns 488.000 joves els que podran beneficiar-se de la mesura, que costarà uns 190 milions d'euros i que s'inclourà en els pressupostos generals de l'Estat.

I videojocs

 

A més de les corrides de toros, que estan prohibides a Catalunya i les Illes Canàries pel maltractament als animals, la lletra petita de la norma també preveu que els joves puguin adquirir videojocs amb els 400 euros que els donaran.

En canvi, encara està a l'aire si els 400 euros poden servir per subscriure's a plataformes com Netflix, Prime Amazon o HBO.

El president espanyol, Pedro Sánchez, ha remarcat que aquesta ajuda directa servirà per comprar llibres o consumir teatre, cinema, música i dansa (quelcom semblant al que ja existeix a França i Itàlia). És una mesura per "seguir protegint els joves" i "acostar-los encara més" als escenaris i a la lectura, cosa que permetrà "donar un cop de mà" a les indústries culturals de l'Estat.

Segona ajuda directa

 

Alhora, el president espanyol ha destacat que el seu govern vol oferir més ajudes als joves per a l’emancipació. De fet, aquest dimarts Sánchez ja va presentar un "bo jove d'habitatge" de 250 euros mensuals pel lloguer.

En aquest sentit, el cap de l'executiu espanyol ha considerat que és una "mesura il·lusionant" que es compromet no només amb els joves, sinó amb una indústria "tan important" que ha patit amb la pandèmia. Per la seva banda, la vicepresidenta primera, Yolanda Díaz, ha posat l'accent en el fet que la negociació dels Pressupostos Generals de l'Estat per 2022 inclou per primer cop un bo cultural destinat als joves.

Durant l'acte oficial del Dia del Cinema Espanyol a la Filmoteca de Madrid, Díaz ha avançat aquesta mesura i ha apuntat altres de "transversals". "Estem definint per primera vegada l'Estatut de l'Artista, però a més en la negociació pressupostària hi ha una mesura molt rellevant, per primera vegada un bo cultural destinat als joves", ha assenyalat.

La vicepresidenta primera no ha concretat més mesures, però sí que ha destacat que "en aquests dies" es coneixeran "més singularitats" del projecte de pressupostos. "Totes les mesures que estem esbossant són versàtils. És un paquet de mesures global i que intentarem que serveixin per canviar la vida de la gent", ha afegit Díaz.

A la fotografia principal, el primer ministre txec, Andrej Babis, saluda a Eslovènia el president espanyol, Pedro Sánchez | EFE