L'exalcalde de Barcelona i actual líder de l'oposició a l'Ajuntament de la capital catalana, Xavier Trias (CiU), ha denunciat avui que "la guerra bruta" d'Interior "l'ha perjudicat" electoralment, i ha afirmat que "el ministre Fernández Díaz és un hooligan i hauria de cessar".

En declaracions a l'emissora RAC-1, Trias ha titllat de "vergonya" la possibilitat que el Ministeri de l'Interior hagi pogut pagar a un confident 1,5 milions perquè li passés informació d'un suposat compte bancari a Suïssa atribuït falsament a l'exalcalde.

Segons Trias, Fernández Díaz "es creu que tot això que fa és per defensar Espanya" .

"Perquè el senyor Soria dimiteixi criden el senyor Guindos a declarar, però a Fernández Díaz ningú no li demana res malgrat tot el que ha sortit. On és el PSOE? No veig que ningú fora dels grups de CiU i ERC demani res", ha lamentat l'exalcalde de CiU.

En al·lusió a la suposada guerra bruta contra Catalunya que va denunciar ahir el diputat Francesc Homs, Trias ha assegurat que aquesta "ha tingut efectes negatius". "Va coincidir en el temps amb el tema del senyor Pujol i a quatre mesos de les eleccions municipals. És evident que això m'ha perjudicat. És molt greu".

A favor de la independència

"A mi m'ha tornat independentista el senyor Aznar, no pas Fernández Díaz. Sóc un independentista atípic, perquè no tinc vocació independentista, però és evident que el dia que es faci el referèndum votaré a favor de la independència", ha assegurat Trias.

El Ministeri de l'Interior va advertir ahir el portaveu al Congrés del Partit Demòcrata Català (PDC), Francesc Homs, que el seu dret de defensa no l'autoritza a "mentir, difamar i calumniar" amb acusacions "radicalment falses" cap a les Forces de Seguretat de l'Estat i a la resta d'institucions.

Fonts oficials del Ministeri de l'Interior van respondre així a unes declaracions d'Homs, en les quals va relacionar el titular del departament, Jorge Fernández Díaz, amb una suposada operació policial orquestrada contra polítics nacionalistes.