El president del grup del PDeCAT a l'Ajuntament de Barcelona Xavier Trias està convençut que "el 22 de maig hi haurà Govern" i que serà Carles Puigdemont qui decideixi qui serà el nou president. "Tot passa pel comandament del president", assegura. 

En una entrevista a l'agència EFE, Trias considera que "és important entendre que qui ha de liderar per sortir d'aquesta situació és Carles Puigdemont, que és el president i la persona que avui estaria investida president si tot fos normal", i afegeix que "serà ell qui decideixi qui és el president". L'exalcalde de Barcelona adverteix que el nou executiu català "tindrà molts problemes perquè naixerà amb la pressió del Govern".

El líder del PDeCAT a Barcelona recorda que en les eleccions 21-D, el govern espanyol no va aconseguir la derrota de les forces independentistes i que és per això que continua reptant el sobiranisme i demostrant que "manen prou perquè el president sigui qui ells creuen que pot ser president". Trias creu que l'Executiu de Mariano Rajoy, amb "esperit provocador", pretén humiliar Catalunya dient: "Tu no manes gens i el que mana és el Govern central".

Xavier Trias veu necessària una "posada en escena forta" en què "ha de quedar clar en quines condicions es forma aquest govern" i que el Govern que es faci ho sigui "perquè vol el senyor Puigdemont".