Nova garrotada d’un membre del PSC a la decisió dels socialistes de donar suport a l’article 155. Després del manifest dels alcaldes -encapçalat per Núria Parlon, que ha dimitit de l’executiva del PSOE- i de la també dimissió del secretari d'organització dels socialistes a Manresa, ara ha dit la seva l’exconseller de Governació en el segon tripartit Xavier Sabaté.

En un article al Diari de Tarragona, el també exsenador ha criticat que el 155 "és un error d'incalculables conseqüències durant dècades", que suposaria “liquidar les institucions catalanes per les quals tantes generacions vàrem lluitar”. En aquest sentit, demana que Pedro Sánchez i Miquel Iceta consultin a la militància sobre l’aplicació de l’article, ja que "estic segur que la majoria de socialistes no ho aproven”.

A més del taxatiu ‘no’ al 155, Sabaté demana al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que no doni lloc a una declaració d’independència per “salvar les institucions”.

En aquest sentit, assegura que a independència només és “viable” amb una gran majoria social, i demana al sobiranisme -on s’inclou- de treballar per un “referèndum en condicions: legal, acordat i reconegut”.