El regidor de Badalona pel PP, Xavier García Albiol, ha acusat el PSC d'aquesta ciutat de "no tenir escrúpols" i de portar "la mentida en el seu ADN", a la vegada que ha dit que a l'alcalde Álex Pastor "només li ha faltat dir" que el PP va donar suport fa un any a la seva moció de censura "per ser guapo".

"A Pastor només li ha faltat dir que li vam donar els vots per ser guapo", ha assegurat Albiol en una entrevista amb Efe, en referència a la moció de censura, amb el suport del PP, que va portar Pastor a l'alcaldia de Badalona mitjançant una moció de censura a la llavors alcaldessa Dolors Sabater (Guanyem Badalona).

Albiol, que va ser el cap de la llista més votada a les passades municipals a Badalona pel davant de Badalona Valenta (ERC i Guanyem) i del PSC, ha emfatitzat que continua "molt tocat" per la qual cosa qualifica de "traïció" dels socialistes, que li van arrabassar el comandament de l'Ajuntament després de pactar amb la resta de formacions 'in extremis'.

El regidor popular ha insistit que la direcció del PSC sí que va tancar un acord tàcit amb el PPC l'any passat perquè, a canvi de donar suport llavors a la moció de censura amb la qual Pastor va arribar a alcalde, els socialistes respectessin la llista més votada el 2019 i permetessin que el guanyador fos alcalde.

Per això, la maniobra d'últim minut amb la qual Pastor va aconseguir mantenir-se en el govern municipal amb el suport de Guanyem i ERC denota per a Albiol que els socialistes badalonins "no tenen escrúpols", que "la mentida forma part del seu ADN com a projecte" i que tan sols desitgen "el poder pel poder".

També ha afirmat que no ha tornat a conversar amb Pastor des de finals de maig, quan els socialistes es van comprometre a marcar una reunió en la qual Albiol tenia previst acostar posicions amb vista al debat d'investidura.

"No s'ha dignat a retornar-me la trucada", ha assegurat, malgrat que l'alcalde va anunciar recentment que entraria en contacte amb Albiol.

Amb tot, el líder popular ha garantit que no bloquejarà el govern i que donarà suport "als temes bons per a Badalona" per "responsabilitat", encara que ja ha avançat que no està d'acord amb el "10x10", el projecte estrella dels socialistes per a aquesta legislatura, que volen remodelar cada any un 10% de la ciutat.

"És un brindis al sol, una frivolitat. És buscar un titular on no hi ha res", ha tancat Albiol, qui ha demanat a l'alcalde "que es deixi de frases buides i fetes i es posi a treballar al carrer" per "evitar ocupacions massives en alguns barris".

Aquesta qüestió, juntament amb la implementació dels "guàrdies de barri" o que els turistes "se sentin atrets per Badalona" són, segons la seva opinió, les "prioritats" que necessita la ciutat i no "la modernització de l'administració", tal com proposa la resta de grups de l'oposició.

De fet, un acord de govern entre forces d'esquerres podria estar més a prop després que el PSC hagi accedit a crear una comissió d'estudi per reformar l'administració, que presidiria Guanyem, una mesura que per a Albiol té com a única finalitat "donar un sou de 40.000 o 50.000 euros a algú". 

Precisament també ha acusat ERC de voler treure profit econòmic després que anunciés la seva ruptura amb la coalició La Badalona Valenta, que els republicans integraven al costat de Guanyem.


"L'únic motiu és repartir-se càrrecs i sous perquè com a coalició només tindrien president i portaveu i ara sembla que hi ha cinc membres que tindran sou i assignació política", ha denunciat Albiol abans de concloure que es tracta d'una "golfada per un tema de diners".