El líder del PP a Catalunya, Xavier García Albiol, ha demanat aquest dimarts al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que "intenti coordinar el seu govern", per les discrepàncies generades entre ERC i CDC sobre la possibilitat d'apujar l'IRPF a les rendes més altes. Si el vicepresident Oriol Junqueras anunciava que ho estava estudiant, la portaveu convergent Marta Pascal li deia que no hi havia marge. És per això que Albiol ha reclamat a Puigdemont "que li digui a Junqueras que no tingui idees d'aquest tipus, que el millor que pot fer és estar calladet per ajudar l'economia".

Ni a les rendes altes, ni a les mitges, ni a les petites. Per l'exalcalde de Badalona tampoc hi ha marge, i per això ha explicat que el seu grup presentarà una iniciativa al ple del Parlament de la setmana vinent per garantir que l'Executiu "no tocarà la butxaca als catalans". "Esperem que una part important dels partits voti a favor, entre ells els diputats de CDC", ha reblat, dient estar "desitjós" d'escoltar què diuen. 

"Els catalans no hem de ser qui paguem el cost de les estructures d'Estat d'una república independent", s'ha queixat Albiol, recordant que "ja està bé que els catalans siguem els que paguem més impostos de tot Espanya". "No hi ha cap altra comunitat autònoma que s'atreveixi a tenir els impostos tan alts", ha afirmat. 

Pacte Podemos-IU

Preocupació al grup popular. El pacte a què han arribat Podemos i Izquierda Unida de cara a les eleccions generals del 26-J "és el pacte del revengisme, de la divisió". Albiol ha assegurat que "ens l'hauríem pogut estalviar si Pedro Sánchez hagués actuat amb raó i sentit d'Estat", afegint que "ara el conjunt del país en pagarà les conseqüències". 

La derivada la tenen clara: "farà variar els resultats electorals". Amb les últimes enquestes que apunten PSOE i la confluència d'Iglesias i Garzón a tocar de la majoria absoluta, el líder popular ha dit que en aquestes eleccions "ens estem jugant dos models, el del PP o l'alternativa que passa pels radicals". 

El ninot de Badalona

No hi haurà accions legals contra els responsables de posar la cara d'Albiol en un ninot –que es crema– per la tradicional festa del dimoni de la ciutat de Badalona. Ara bé, el popular els ha acusat de "perversió moral" i "d'intentar utilitzar el principal símbol de la ciutat per fer política i contaminar la festa". 

Així, es tanca la polèmica, tot i que ha emfatitzat que no hauria estat possible sense la pressió popular, mediàtica i política. Aquesta nit, ha dit Albiol, "hi assistiré com cada any", reiterant que ha estat una "manipulació en favor d'una crítica política de molt mal gust".