El líder del PP de Catalunya, Xavier García Albiol, ha acusat avui el Govern d’haver presentat al Ministeri d’Hisenda en funcions, encapçalat per Cristóbal Montoro, un pla d’ajust que donaria el control de la despesa de la Generalitat a l’Estat. Entre d’altres, es marcaria la despesa de la Generalitat, en quin percentatge pot augmentar-la cada any i la fixació dels límits de dèficit.

“Ens estan prenent el pèl absolutament a tothom”, s’ha queixat el popular, que ha detallat que el pla s’hauria presentat entre les dues primeres setmanes de març “quan aquí es produïa el ple sobre la pobresa”. Considera que si es confirmés aquesta “sospita”, “els pressupostos haurien d’estar condicionats necessàriament a aquest ajust”.

Tot i que Albiol no ha precisat en què es retallaria la despesa, sí que ha assegurat que demanarà la compareixença del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, perquè afirma que “és molt greu amagar aquest fet tan transcendental”. “No m’agradaria si fos independentista veure aquesta contradicció”, ha conclòs.