Xavier García Albiol ha anunciat per error la mort del tenor Josep Carreras. En una piulada d'aquest dilluns, l'exalcalde de Badalona ha lamentat que l'intèrpret català de 76 anys hagi traspassat —però fonts de l'entorn de Carreras han confirmat a ElNacional.cat que el tenor és viu—. Uns vint minuts més tard de la publicació del missatge, García Albiol ha esborrat la piulada i n'ha fet una de nova per comunicar l'error: "Afortunadament, em confirmen que la informació és falsa".

A les 16.02 hores d'aquest dilluns, l'exalcalde de Badalona ha piulat que li acabaven de comunicar "la mort de Josep Carreras". "Una gran persona que vaig tenir l'honor de conèixer i que em va demostrar que el seu gran objectiu a la vida era ajudar altres persones. Tot un exemple. Descansi en pau", deia el missatge. Cap a les 16.25 hores, poc més de vint minuts després de la publicació, la piulada ja havia estat esborrada. Heus aquí la captura de pantalla del missatge:

Xavier Garcia Albiol Josep Carreras Tuit
Xavier Garcia Albiol anuncia per error la mort de Josep Carreras en una piulada

La imatge que acompanyava la piulada era un retall d'una fotografia en la qual García Albiol i el tenor brindaven tant amb el president Artur Mas com amb l'exconseller Boi Ruiz per la primera pedra de l'Institut d'Investigació contra la Leucèmia Josep Carreras, l'any 2012. L'aleshores alcalde de Badalona sortia a la imatge perquè l'institut tindria una seu en un edifici del Campus ICO/Germans Trias i Pujol de la ciutat.

Xavier Garcia Albiol, Josep Carreras, Artur Mas i Boi Ruiz / Fundació Josep Carreras
Xavier Garcia Albiol, Josep Carreras, Artur Mas i Boi Ruiz / Fundació Josep Carreras

Albiol, a punt de ser jutjat

Actualment, García Albiol està a punt de ser jutjat pel cas de les antenes. La Fiscalia va demanar dos anys i deu mesos de presó per a l'exalcalde pel delicte continuat de prevaricació, un delicte continuat de prevaricació urbanística i un altre de prevaricació ambiental per la instal·lació de dues antenes de telefonia sense llicència entre el 2012 i el 2018 en terrenys de titularitat municipal, en el Turó d'en Caritg, a la comissaria de la Guàrdia Urbana. Ara, el jutge ha ordenat l'obertura de judici oral —tot reclamant-li una fiança de 20.000 euros.

Per la seva banda, Josep Carreras (Barcelona, 1946) és un reconegut tenor català que ha cantat en els teatres i festivals més importants del món —com el Teatre alla Scala (Milà), el New York Metropolitan Opera House, la San Francisco Opera, la Viena Staatsoper, la London's Royal Opera House, l'Òpera de Munic, la Chicago's Lyric Opera i els festivals de Salzburg, Ais de Provença, Edimburg i Verona—. També ha col·laborat amb els més prestigiosos directors —com Herben von Karajan, Claudio Abbado, Riccardo Muti, Lorin Maazel, Riccardo Chailly, Colin Davis, Giuseppe Sinopoli, James Levine, Carlo Maria Giulini, Leonard Bernestein i Zubin Metha—. L'any 1992 va interpretar la cançó Amics per sempre en els Jocs Olímpics de Barcelona. Abans, l'any 1988, va fundar la Fundació Josep Carreras contra la leucèmia, malaltia de la qual ell s'havia recuperat.

La Fundació Carreras desmenteix els rumors sobre la mort del tenor

La piulada d'Albiol ha provocat que la Fundació Josep Carreras hagi hagut de publicar a les seves xarxes socials un desmentiment de la informació. En un post a Instagram, la fundació dedicada a la lluita contra la leucèmia ha dit que Carreras es troba en "perfecte estat de salut" i que "els rumors sobre la seva mort són totalment falsos". A més a més, afegeix la fundació, Carreras "continua liderant el projecte" de la fundació i l’Institut d’Investigació contra la Leucèmia "per aconseguir que, algun dia", aquesta afectació "sigui curable per a tots i en tots els casos".

Fundacio Josep Carreras
La Fundació Josep Carreras desmenteix Xavier García Albiol