Clausura animada de campanya dels comuns. A la plaça Vella de Terrassa, plena de gom a gom, Xavier Domènech ha reivindicat aquest divendres que “no som aquells que fan veure que fan país” mentre el que estan fent és partit, en un missatge implícit cap a convergents i republicans. Domènech ha carregat contra el fet d’haver rebut atacs “des del minut zero”, cosa que ha convertit la campanya en “extremadament dura”, però ha assegurat que “no ha servit per res” perquè “som el poble que somriu davant la victòria”.

Precedit per una actuació musical que ha amenitzat, o no, la tarda als terrassencs que feien el berenar en les taules exteriors dels bars del centre, Domènech ha criticat el requeriment per part de dos policies als treballadors de Público, sense ordre judicial, d'entregar les gravacions entre el ministre de l’Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, i el director de l’Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso, on conspiren per fabricar casos de corrupció contra CDC i ERC. “És un episodi brutal”, ha assenyalat, alhora que ha emfatitzat que “és un atac absolutament directe a la llibertat d’expressió”.

En la línia d’alguns dels ponents, com el número 7 Joan Mena o el candidat al Senat Óscar Guardingo, la cara visible dels comuns ha qualificat l’actual govern en funcions “d’absolutament corrupte, injust, cínic, hipòcrita, que actua des de la impunitat més absoluta del poder”. “Des d’aquí tota la nostra solidaritat amb els treballadors de Público”, ha reblat, afegint que “mai més haureu de patir el que heu patit avui”, en referència a la seva intenció de superar el PP i accedir a La Moncloa.

“Màfia”

El candidat al Congrés per Barcelona, Marcelo Expósito, que en la passada legislatura va ser secretari de la Mesa, ha estat, conjuntament amb Domènech, el més emotiu. Expósito ha titllat a crits els de Mariano Rajoy de govern “mafiós”, i ha desfermat l’eufòria entre els concentrats, mentre reivindicava Catalunya “un cop més” com a “palanca històrica del canvi”. Ha assegurat que “els tribunals de la gent decent" jutjaran els populars per “quan ens vau abandonar”, perquè ha afirmat que “ens vam aixecar i allà va començar tot”.

Per la seva banda, Joan Mena, número 7 per Barcelona, ha acusat Rajoy de ser president del govern “gràcies als diners negres de la Gürtel i la Púnica”. És més, ha asseverat que “en aquests quatre anys no hi ha hagut consells de ministres, cada divendres s’hi van asseure Rajoy i els quaranta lladres”. “Ara no només els molesta que hàgim arribat al poder”, ha assenyalat Mena, sinó que “tenen por” perquè primer era entrar al Congrés i ara es tracta de la possibilitat de ser al govern.