Després d’imposar-se amb el 72% dels vots a les primàries de Podem, el seu nou secretari general Xavier Domènech s’ha felicitat pels resultats, malgrat el turbulent procés electoral. “Més enllà de tots nosaltres, a Podem decideix la gent”, ha assegurat aquest dimecres. “I la gent ha decidit d’una forma contundent iniciar una nova etapa, no quedar atrapats en els conflictes del passat”, ha afegit. És el percentatge més elevat amb què s’ha imposat un secretari general a Podem. La seva candidatura també s’ha fet amb el control de la direcció.

En aquest sentit, el dirigent de Catalunya en Comú ha reiterat la seva aposta per un Podem “més fort”, però alhora més integrat en la confluència, principal punt de conflicte amb l’anterior secretari general Albano Dante Fachin. Ha esquivat respondre què passaria si les bases de Podem i CatComú tinguessin postures diferents sobre un mateix assumpte. “Estic molt acostumat a treballar en solucions”, ha dit.

Per altra banda, Domènech ha assenyalat que encara no han pogut prendre una decisió sobre si participaran a la manifestació unitària contra la repressió d’aquest diumenge, però ha subratllat que des del grup parlamentari “vam dir clarament que feien falta aliances transversals” com la que representa l’espai Democràcia i Convivència.

Concretament, la candidatura de Domènech ha aconseguit 41 dels 44 seients del Consell Ciutadà de Podem. L’únic òrgan que no queda sota el seu control és la Comissió de Garanties Democràtiques, l’organisme que va ordenar la retirada de la candidatura de Domènech per incompatibilitats. El líder dels comuns ha obtingut dos dels cinc seients. Els altres tres són per a la candidatura de Noelia Bail.