“Fernández Díaz ha comès un delicte claríssim. No té altra opció que dimitir, i si no dimiteix l’haurem de fer fora el 26-J”. Així de contundent s’ha mostrat el cap de llista d’En Comú Podem, Xavier Domènech, després de les converses revelades pel diari Público, on s’escolta el ministre en funcions conspirant amb el responsable de l’Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso, per fer aflorar suposats casos de corrupció a CDC i ERC amb l’objectiu de “perjudicar-los electoralment”.

El confluent ha mirat de capgirar les informacions, que podrien beneficiar electoralment els independentistes, criticant implícitament l’afirmació de Gabriel Rufián dilluns a TV3 quan va dir que el PP “no existeix” a Catalunya. Aquesta tesi, per Domènech, s’ha demostrat falsa, també avui, i ha fet una crida als catalans progressistes i d’esquerra que concentrin el vot en la seva formació per expulsar Mariano Rajoy de la Moncloa. “Amb En Comú Podem, un sol poble”, ha reivindicat, mentre afegia que la seva victòria "és la de les classes mitjanes, la victòria de Catalunya”.

En aquest objectiu, Tarragona ha esdevingut un símbol pels comuns. Segons les enquestes recents estan a només 2.000 vots d’aconseguir fer entrar al Congrés una segona diputada per la circumscripció (en perjudici del PP). Tenia sentit, doncs, que la plaça Tarragonès, s’hagi omplert avui de sobres i paperetes de la confluència pels més despistats. “No ens podem confiar”, ha admès Domènech, assenyalant que “no és una batalla electoral, ens hi juguem molt més”, com ara bé “acabar amb la pobresa energètica o aprovar les 5 propostes de la PAH d’una vegada”.