Xavier Antich, president d'Òmnium Cultural, ha aprofitat la diada de Sant Jordi per reclamar als partits una “atenció prioritària a la defensa de la llengua catalana”. El president d'Òmnium ha fet aquesta petició a tres dies de l'inici de la campanya. En el marc de la campanya de l'entitat per la diada de Sant Jordi, Antich ha fet una crida a “revertir la situació de les biblioteques escolars”. Ha recordat que, avui, entre les escoles i instituts de Catalunya, “només una de cada dues tenen biblioteca escolar”. Per canviar aquesta situació, Antich ha reclamat que en un any tots els centres educatius en disposin, perquè “és una de les grans eines que existeix per fomentar la lectura entre els joves”.

🔴 Sant Jordi 2024, DIRECTE | Signatures de llibres, parades, recomanacions i última hora de la Diada de Catalunya

📚 Llibres Sant Jordi 2024: recomanacions i novetats editorials de l'any

Llegir ens fa grans és el nom de la campanya que Òmnium cultural ha impulsat aquest Sant Jordi per fomentar la lectura entre infants i joves amb una recollida massiva de llibres en català per a les escoles i instituts. Xavier Antich ha posat el focus en la “problemàtica” de la lectura entre els joves i en la situació de les biblioteques escolars. “Volem fomentar l'amor i la passió per la lectura, i revertir el descens de l'ús social del català en aquells àmbits i públics estratègics que són essencials per a garantir el seu futur”, ha assegurat el president d'Òmnium.

Lectura entre infants i joves 

Des del 16 d'abril fins a aquest 23, Òmnium ha recollit llibres per ampliar i actualitzar els llibres de les biblioteques escolars i així fomentar la lectura. L'entitat ha elaborat un catàleg amb un centenar de llibres que es podran comprar a les 134 biblioteques que s'han adherit a la campanya. Un cop comprats, els llibres es dipositaran en els punts habilitats per Òmnium —entre els quals hi ha les mateixes llibreries—, i posteriorment es distribuiran a les més de 400 escoles que s'han sumat a la iniciativa. 

Òmnium no només cerca fomentar l'hàbit i el gust per la lectura entre els infants i els joves, sinó que vol posar èmfasi a llegir en català. “Les biblioteques escolars són un pilar democratitzador essencial de la lectura i un agent molt important en el desenvolupament dels hàbits lectors dels infants i els joves, però la seva situació és precària i moltes veuen urgent una renovació del seu catàleg”, va exposar Antich en la presentació de la campanya el passat 16 d'abril. 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!