El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha defensat aquest diumenge des de Galícia que les eleccions gallegues que se celebraran el mes que ve seran el primer plebiscit a les polítiques del govern de Pedro Sánchez, marcades en aquest inici de legislatura per les negociacions amb els independentistes per la llei d’amnistia. Feijóo ha declarat, en una jornada del PP que se celebra a Ourense en el marc de la precampanya, que les eleccions gallegues del 18-F són un examen a nivell estatal i ha advertit que en aquests comicis la ciutadania gallega serà la primera de l’estat en ser consultada després de les últimes generals.

Feijóo ha reclamat “pensar en Galícia i en Espanya” quan els electors vagin als col·legis electorals a votar el pròxim 18-F. “Compto amb vosaltres”, ha dit dirigint-se als seus, abans de ressaltar que ni els populars gallecs ni els d’Ourense li han fallat “mai”. El líder del PP ha demanat que Galícia es converteixi en una “baló d’oxigen” per Espanya. Els populars volen una mobilització màxima del seu electorat a les eleccions gallegues perquè validi al mateix temps el discurs i l’estratègia amb què el PP ha respost a la llei d’amnistia de Pedro Sánchez i el nou govern, que arrenca legislatura gràcies al suport de l’independentisme i amb diversos acords signats que han provocat urticària a l’oposició conservadora.

En aquest sentit, el president del PP ha continuat amb les seves crítiques contra una llei d'amnistia "que era inconstitucional abans del 23 de juliol i ara és un model de convivència". "L'amnistia no és la convivència, és la conveniència", ha volgut deixar clar Feijóo aquest diumenge en la cloenda de la 26a Interparlamentària del PP celebrada a Galícia. "I entre ambdues els espanyols sabem distingir bé i hi donarem resposta a les urnes", ha continuat. Feijóo també considera que "Espanya està en venda" amb Pedro Sánchez i recrimina al president espanyol que parli de "defensar la democràcia" des de Davos. "I ho diu el mateix que colonitza les institucions democràtiques i de l'Estat", ha etzibat el líder del PP.

El cas de Manuel Fraga

Feijóo ha apel·lat a la mobilització màxima el 18-F amb un doble avís: Manuel Fraga va perdre el govern autonòmic el 2005 en faltar-li un escó per preservar la majoria absoluta i ell està a l’oposició a Espanya “per quatre vots”. En unes paraules improvisades a la segona jornada de la interparlamentària organitzada pel PP a Ourense, el líder popular ha reivindicat la tasca i inversions que ell va impulsar com a president de la Xunta a la província i a Galícia, però també ha recordat el seu pas per l’oposició com a líder del PP gallec quan va succeir Fraga.

El líder del PP ha defensat que va aprendre "molt entre 2005 i 2009 com a líder de l’oposició gallega", i ha donat per fet que també en l’actual etapa a Espanya ho farà, però ha advertit als seus que la seva pròpia trajectòria és una evidència que “un grapat de vots canvia el mapa polític” i fins i tot “la història d’un país”, informa Europa Press. Feijóo ha subratllat que Manuel Fraga va perdre la majoria absoluta i el govern de Galícia per un escó, i que ell està a l’oposició per “quatre vots”, de manera que ha demanat treballar molt, tant en la campanya com en la precampanya.