Ho ha tornat a fer. La diputada de Cs Anna Grau, una vegada més, torna a ser protagonista per haver rebut un allau de crítiques a les xarxes socials després de burlar-se en el ple del Parlament de la pronunciació en català de la diputada dels comuns Jessica González, nascuda a Barranquilla i veïna de Barcelona des de l'any 2006.

Els fets van succeir durant el debat de mocions que es va fer al Parlament dijous a la tarda. González va fer referència al polític Jordi Solé i Turà, i Anna Grau va aprofitar la seva intervenció per corregir-la: “Quan es toca d’orella, es nota. No és ‘Solé Turà‘, és ‘Solé Tura’.”

González no se'n ha volgut estar i ha destacat que "és curiós" que Ciutadans defensi el bilingüisme mentre fa una correcció "totalment prepotent" a una persona que ha migrat i que intenta parlar català. 

"A la gent migrada d'aquest país, si algú us corregeix, mira, tirad pa'lante, que aquí estic jo i molta gent migrada donant la cara i parlant en català. I no deixeu que persones com aquestes odioses us deixin tirar enrere", ha proclamat. González també ha avisat a les xarxes socials que davant qualsevol intent d'empetitir a les persones migrades, les trobaran fortes i sense demanar permís.

Ràpidament les xarxes socials han recollit crítiques contra la correcció de la diputada del grup taronja. La líder dels comuns al Parlament, Jéssica Albiach, ha aplaudit la resposta de González i ha defensat que el català "és la llengua de totes" les que viuen a Catalunya.

Tuit Jéssica Albiach

 

També el president d'Unides Podem al Congrés, Jaume Asens, ha dit que és un orgull tenir una diputada com Jessica Gonzalez a la Cambra catalana.

 

Tuit Jaume Asens

Per la seva banda, el portaveu dels comuns i diputat al Congrés dels Diputats, Joan Mena, ha alertat que no es critica la pronunciació, sinó que una persona migrant parli en català.

Tuit Joan Mena

Grau no n'ha tingut prou i després de totes les crítiques generades, ha sortit a dir que no es reia de cap accent però que ella té el "bon costum" de no citar res que no conegui prou: "Dir Solé Turà a Solé Tura és com demanar a relaxing cup of café con leche en la plaza Mayor".

Tuit Anna Grau

 

No és la primera vegada que Grau està en el punt de mira. En l'aniversari dels atemptats gihadistes de Barcelona i Cambrils del 17 d'agost d'enguany va carregar clavells blancs per l'homenatge a les víctimes i va decidir col·locar-se'n un al cabell, fet àmpliament criticat per ser una falta de respecte. També van saltar les alarmes quan, sense pèls a la llengua, va dir-li a la presidenta del Parlament, Laura Borràs, "macarra".