El Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) ha dictat una sentència en què conclou que l'Audiència Nacional va vulnerar els drets fonamentals d'Arnaldo Otegi en el judici pel cas Bateragune, pel qual va ser condemnat per un delicte de pertinença a la banda terrorista ETA.

La xarxa s'ha omplert de piulades que celebren la decisió d'Estrasburg. El president de la Generalitat, Quim Torra, s'ha mostrat "molt satisfet" de la sentència del TEDH i ha subratllat que "la justícia espanyola està cada vegada més qüestionada a Europa".

Per la seva banda, el president a l'exili Carles Puigdemont ha qualificat la decisió d'"una altra patacada a Espanya de la justícia europea". "Violen drets fonamentals, sense els quals no hi ha justícia", ha afegit el president des de Bèlgica.

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, ha indicat que "els prejudicis dels jutges no passen la prova del cotó fluix del TEDH".

L'advocat Gonzalo Boye ha qualificat la jornada d'avui de "mal dia per l'Audiència Nacional i el Tribunal Suprem". Boye també fa referència a la decisió sobre l'extradició de Valtònyc.

L'exdiputada de la CUP, Mireia Boya, ha criticat que "hagin passat sis anys a la presó abans que es digui que és una vergonya imperdonable".