La Fiscalia investiga si el casament de l'exministre d'Educació José Ignacio Wert amb l'exsecretària d'Estat Montserrat Gomendio –que comptava amb la presència de Mariano Rajoy com a testimoni– es va celebrar en una finca il·legal sense llicència i ha demanat a l'Ajuntament del municipi madrileny Colmenar Viejo els expedients sobre les llicències d'activitat i de disciplines urbanístiques de quatre finques destinades a celebrar enllaços matrimonials en aquesta població.

Així ho publica avui El Confidencial, que subratlla que és precisament l'alcalde d'aquesta localitat, Miguel Ángel Santamaría Mora –també membre del Partit Popular–, qui està al punt de mira de la investigació per haver oficiat el casament sabent que no disposava dels permisos necessaris per a fer-ho. És per això que se l'acusa d'"apologia de la prevaricació" i demanen 3,6 anys de presó. 

I és que havia estat justament Santamaría qui, anys abans, en la seva època de regidor, havia retirat els permisos d'aquestes quatre finques per celebrar casaments, entre elles La Camarga, on es va casar Wert. Concretament havia demanat "una ordre de cessament immediat de l'activitat no autoritzada" i, després de rebutjar les al·legacions dels propietaris d'aquesta finca, es va precintar el 27 de juliol del 2014. 

Ja al març d'aquest any, la Fiscalia havia demanat penes de presó d'entre dos i tres anys i mig per prevaricació per a 12 càrrecs del PP, entre els quals ja s'hi trobava l'alcalde de Colmenar Viejo.