Des del cas de Valtònyc o el de Tamara Carrasco fins a la prohibició del color groc, passant, com no podia ser d'una altra manera, pel dels presos polítics. Aquest dilluns s'ha posat en funcionament una nova iniciativa per denunciar la vulneració de drets civils a Catalunya internacionalment.

Es tracta del projecte Wereport, que té per objectiu documentar una cinquantena de casos en què s'hagin vulnerat drets civils a Catalunya i donar-los a conèixer en l'àmbit internacional. 

Segons han explicat impulsors del projecte a El Nacional, es tracta d'intentar d'informar internacionalment sobre aquests casos amb el "màxim d'objectivitat" i, així, "crear contingut que tothom pugui utilitzar". Ho faran a través de voluntaris, associacions i col·lectius, i també buscaran que "s'hi impliqui gent de fora".

Els impulsors de la iniciativa ja han obert una campanya de micromecenatge per poder pagar els viatges i les presentacions que es facin. De moment, ja han recaptat 335 euros dels 5.000 necessaris per iniciar el projecte.