Un jutge ha donat ordres per tancar la web del referèndum (www.referendum.cat) aquest dimecres a la tarda. Des de llavors, no es pot accedir a la pàgina i dona un missatge d'error. La Guàrdia Civil ha entregat un mandat judicial a l'empresa que l'allotjava, CDmon, amb seu a Malgrat de Mar.

Els agents s'han personat al local i han entregat en mà la notificació judicial, segons fonts policials han assegurat a El Nacional. Paral·lelament, el Govern de la Generalitat ja ha replicat la web en un nou domini (www.ref1oct.cat). 

El mandat judicial ve del Jutjat d'Instrucció número 13 de Barcelona que és qui està fent tots els moviments judicials que investiguen el referèndum. El mateix mandat pel qual la Guàrdia Civil va fer els interrogatoris a càrrecs públics del Govern pels preparatius de l'1-O.

L'acció no té res a veure amb les mesures cautelars que preveien les querelles que va presentar la setmana passada la Fiscalia contra el Govern de la Generalitat després d'aprovar la Llei del Referèndum i que el TSJC ha acceptat a tràmit. Entre aquestes mesures hi ha el tancament de les webs de garanties (https://garanties.cat) i la dels voluntaris (https://connectat.voluntariat.gencat.cat/referendum2017). Per tant, a mesura que avanci la instrucció d'aquestes querelles, hi podria haver nous tancaments de servidors.

Aquest és l'error que apareix en intentar accedir a la web original:

Invalid URL