El diari The Washington Post ha advertit que Espanya està rebent cada cop "més pressions per alliberar" els presos polítics catalans. El diari destaca que és una posició àmplia a Catalunya, tant per part del govern de Quim Torra com de les entitats sobiranistes. I afegeix que també Amnistia Internacional ha demanat la posada en llibertat "immediata" de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. "L'entitat ha qualificat d'excessiva i desproporcionada la durada de la detenció", ha afegit.

El diari recorda que el govern socialista espanyol necessita els partits independentistes per aprovar els pressupostos, i que aquests reclamen l'alliberament dels presos polítics, però que per ara no hi ha cap entesa.

Washington Post

"El govern de centreesquerra del president espanyol Pedro Sánchez, que intenta minorar les tensions a la comunitat agitada mentre aconsegueix el suport dels independentistes per al seu pressupost al Congrés, ha dit que no pot intervenir perquè el cas està en mans dels jutges", indica.

Segons The Washington Post, l'administració socialista necessita el suport de partits petits i autonòmics, inclosos els independentistes catalans, per aprovar els pressupostos. "És un pas determinant per a la intenció que té Sánchez de romandre en el càrrec fins al final de la legislatura actual l'any 2020", afegeix.