El líder d'ERC a Madrid, Gabriel Rufián, està acostumat que li caiguin crítiques de totes bandes, però no tant que d'on li vinguin sigui dels mateixos companys de partit. Si més no, en públic. Ara bé, l'últim programa de La Fábrica de Rufián, un espai d'entrevistes que el diputat republicà emet setmanalment a través de YouTube, ha aixecat polseguera fins i tot entre gent del seu espai polític. El motiu, el fet que entrevisti l'exalcalde de Badalona i exlíder del PP, Xavier García Albiol, conegut per les seves campanyes racistes i polítiques contra la immigració quan estava al capdavant de l'ajuntament. 

Després d'hores de polèmica a les xarxes, i del fet que el mateix Rufián hagi sortit en defensa de l'entrevista assegurant que els qui el critiquen ho fan per "fòbies" i "interessos", qui ha repicat ha estat el diputat d'ERC al Parlament Ruben Wagensberg, i ho ha fet amb un to molt contundent. "No va de fòbies, va de blanquejar un discurs i unes polítiques duríssimes, ultres i racistes, contra les quals moltíssima gent als carrers i des de les entitats cada dia s’hi deixen la pell. I sí, va d’interessos: els teus", li etziba en un missatge a les xarxes. 

També les Joventuts d'Esquerra han criticat l'entrevista i han volgut deixar-ho clar: "no en el nostre nom". "No podem obrir les portes a la normalització dels discursos de l'odi. El feixisme s’ha d'aïllar i combatre", afegeix el tuit.

També les joventuts de Badalona han enviat una carta formal al portaveu a Madrid per demanar-li una rectificació.