El diputat d'ERC i impulsor de la campanya Casa Nostra, Casa Vostra, Ruben Wagensberg, ha comparat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, amb el ministre de l'interior italià, Matteo Salvini, pel cas del bloqueig de l'Open Arms. Ho ha fet en una roda de premsa aquest dimarts en seu parlamentària, on ha assegurat que Sánchez "treballa amb la mateix condescendència que Salvini" i l'ha acusat d'estar "en sintonia amb els governs més ultres". 

Wagesberg s'ha referit així al fet que el govern espanyol hagi bloquejat la sortida del vaixell de la ONG catalana Open Arms per qüestions administratives i al·legant que els ports de Malta i Itàlia estan tancats. El representant republicà ha defensat que les raons són "incomprensibles" i que es tracta d'una "decisió política" que ve "condicionada" per l'auge de Vox i la ultradreta

A més, ha retret al PSOE que estigui incomplint el seu programa electoral pel que fa a la immigració i n'ha posat alguns exemples. Entre ells, hi ha la no derogació de les devolucions en calent, que no s'hagin retirat les concertines de la frontera sud, així com també que no s'hagi abordat la reforma dels CIES o de les oficines d'asil. 

Per tot això, el republicà ha anunciat que els representants del partit a Madrid demanaran la compareixença al Congrés del ministre de Foment, José Luís Ábalos, qui té la competència dels ports.