Una vegada més el líder d'ERC a Madrid, Gabriel Rufián, ha fet bullir la xarxa després d'haver titllat el president Carles Puigdemont de "tarat". El diputat d'ERC Rubén Wagensberg ha estat dels primers a reaccionar: "És indecent i repugnant aquest tracte a un president l'exili i a qui pateix la repressió", ha apuntat al seu perfil de Twitter, on ha lamentat que Rufián no tingui "cap cultura repressiva", ell que "mai patirà la repressió".

Amb aquests termes s'ha expressat el diputat d'ERC, que no és militant del partit, a les seves xarxes socials. També hi ha hagut una resposta al més alt nivell a les declaracions de Rufián, que l'ha fet el mateix president de la Generalitat, Pere Aragonès, durant la sessió de control al Parlament: "En discrepo i no les comparteixo en cap cas, i estic convençut que tindran una explicació sinó una correcció". També el president del grup d'ERC, Josep Maria Jové, en prendre la paraula per presentar la seva pregunta a Aragonès, ha expressat el suport i el respecte al president Puigdemont.

 

Davant de tanta reacció i crítiques, Rufián ha hagut de rectificar ràpidament. "Vull matisar aquest titular tret de context. Parlava del mantra espanyolista que diu des de fa 5 anys que la independència de Catalunya es va proclamar per un tuit. La idea que va passar per un tuit i no per la voluntat del poble és absurda. Sento si no m'he sabut explicar", ha escrit en una piulada, per intentar corregir les seves polèmiques paraules.

 

Tot i que no l'ha citat directament, Rufián ha desqualificat a Puigdemont en una intervenció al programa Planta Baixa de TV3, quan s'ha pronunciat en aquests termes durant una conversa sobre el seu guardó com a Millor Diputat 2.0 per la seva presència a les xarxes que ahir li va atorgar l'Associació de Periodistes Parlamentaris (APP).  "Dir que no l'has cagat alguna vegada a la xarxa és mentir. Dir que per un tuit meu es va proclamar la independència de Catalunya és de tarat. En tot cas, tarat és qui la va proclamar, no qui fa un tuit", en el que sembla una clara referència al president Puigdemont. Davant aquestes contundents declaracions, el periodista Ricard Ustrell ha ironitzat i ha contestat a Rufián: "Acabes de fer un tuit, matisa si vols". I Rufián ha sentenciat: "No, no, un plaer". I fins aquí, ha tallat connexió.