L'Ajuntament de Manresa ha hagut de reallotjar les vuit famílies que resideixen en un edifici de pisos al número 10-12 del carrer Galceran Andreu després que s'hagi esfondrat parcialment una de les parets mitgeres. L'incident no ha provocat ferits. El consistori ha informat que s’enderrocaran de forma controlada alguns elements de la finca. Per fer-ho caldrà tallar el trànsit a la via de Sant Ignasi, entre el camí de la Cova i la plaça Sant Ignasi, mentre durin els treballs. L'incident va tenir lloc dimarts a la tarda.

Des de l'Ajuntament també s'ha indicat que la grua necessària per fer els treballs no pot accedir al carrer Codinella, que fa cantonada amb el Galceran Andreu, per la qual cosa les tasques es faran des de la via de Sant Ignasi.

Per als vianants, el carrer Galceran Andreu està tallat, i el tram de Codinella entre la passera i el parc de la Seu, també. Els vianants que des de la zona de la baixada del Pòpul vulguin anar cap a la passera, hauran d'anar a voltar per la plaça Immaculada.

Aquest dispositiu estarà vigent durant les properes hores, mentre durin les obres. Durant el dia de demà es decidirà si cal fer més actuacions urgents a l'immoble.

Una vintena de persones

Segons ha explicat a l'ACN el regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Manresa, Marc Aloy,les tasques que s'estan duent a terme aquesta nit de dimarts serviran per comprovar "l'abast de la lesió" a l'edifici. En un primer moment, afegeix, s'han recol·locat les vuit famílies que viuen a l'immoble, una vintena de persones, a través dels serveis socials de l'Ajuntament.

A l'espera d'una inspecció més profunda

Aloy ha explicat que es preveu que les tasques preventives s'enllesteixin aquesta mateixa nit i dimecres la via de Sant Ignasi estigui reoberta al trànsit. La intenció és que al matí "s'apuntalin les bigues i es faci una repassada a fons". Segons el regidor serà llavors quan es podrà veure "si les famílies podran tornar-hi a viure o si s'han de prendre mesures més importants".