El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Josep Rull, ha retret aquest dimecres a Vueling que hagi anul·lat les rutes a Vilnius (Lituània), Rabat (Marroc) i Sheremetyevo (Moscou) i no n’informés a la comissió de seguiment setmanal que se celebra tots els dilluns entre membres del Govern i de l'aerolínia. Rull ha criticat que el president de la companyia, Javier Sánchez Prieto, esperés a dimarts per explicar-ho, quan va trobar-se amb Carles Puigdemont.

"És una informació que havíem de tenir des del primer moment, el que suposa una sacsejada a la confiança que acabem de construir", ha lamentat Rull en una comissió al Parlament en què ha comparegut a petició pròpia juntament amb el conseller d'Empresa i coneixement, Jordi Baiget, per informar sobre les gestions realitzades per la Generalitat per acabar amb les cancel·lacions i retards de Vueling de les últimes setmanes.

"Serem molt més contundents d'ara en endavant. Això no pot tornar a passar", ha asseverat Rull, i ha indicat que el Govern ha enviat a la companyia aèria una carta en què li adverteix que seguiran molt de prop l'evolució de l'operativa. Tot i que ha reconegut que s’ha aconseguit recuperar “certa normalitat”, ha afirmat que per continuar aquest procés cal que tots els elements estiguin sobre la taula.