Un centenar de treballadors de VTC s'han concentrat aquest dissabte a la plaça de l'Assemblea de Catalunya, a Barcelona, just on ERC, EH Bildu i BNG presentaven la candidatura 'Ara repúbliques ' per concórrer a les eleccions europees del 26 de maig.

Sense interrompre l'acte, el col·lectiu s'ha col·locat majoritàriament en un costat de l'escenari amb pancartes que reclamaven feina per als VTC i la comptabilitat d'aquest servei amb els taxistes. 'Aquí hi cabem tots'; 'Un ciutadà té dret a elegir' i 'Som treballadors, no multinacionals' són alguns dels lemes que s'hi podien llegir.

Al final de l'acte, el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, i els candidats Ernest Maragall i Diana Riba han parlat amb els treballadors, i amb Maragall s'han emplaçat a fixar data per parlar amb treballadors i empresa.

Una de les portaveus dels conductors, Esther Blanc, ha reclamat a la Generalitat la "urgència" perquè no s'apliqui el decret i ha apel·lat al diàleg entre els parts per "ser-hi tots", també els taxistes. "Hi ha una situació molt greu, és urgent el tema, hi ha hagut un ERO tan gran a Catalunya i no s'ha mogut ningú; si hagués estat una altra empresa més coneguda es mouria tothom; 4.000 famílies anem al carrer i a ningú li importa", ha resolt. 

Durant els discursos a l'acte tant Maragall com Aragonès s'hi han adreçat: "Ens venen a fer exigències per trobar solucions, seguirem treballant per trobar solucions a una situació complexa; seguirem dialogant", ha dit el número 3 d'ERC. I Maragall ha fet un pas més i ha assegurat que no s'ha sabut "reconèixer, respectar i regular de manera adequada" el conflicte.