Fernando Grande-Marlaska s’ha convertit en l’objectiu dels atacs de la dreta espanyola. Després d’un dur enfrontament aquest dimecres al Congrés dels Diputats, Vox vol ara censurar el ministre de l’Interior a la cambra baixa. Per aquest motiu, el grup d’extrema dreta ha registrat aquest dijous una proposició no de llei (PNL) que busca la reprovació i destitució de Marlaska. Denuncien el cessament “arbitrari” del coronel Diego Pérez de los Cobos com a cap de la comandància de la Guàrdia Civil a Madrid, que ha acabat obrint una crisi en el cos policial.

La iniciativa registrada pels ultres denuncien que la “pèrdua de confiança” al·legada pel ministre de l’Interior és “contrària a dret” i considera que hi ha una “gravíssima intromissió” del poder executiu. “No pot la pèrdua de confiança, amb caràcter general, encobrir l’arbitrarietat, i menys encara represàlies per actuacions plenament conformes amb la Constitució i les lleis”, asseguren en referència a l’informe sobre la manifestació del 8-M.

Amb tot això, el text registrat proposa la reprovació del ministre de l'Interior i també insta el president Pedro Sánchez que el destitueixi "sense dilació". 

Ciutadans demana compareixences

Per la seva part, Ciutadans també planta batalla a Marlaska. El grup parlamentari al Congrés ha registrat una petició de compareixença de la directora general de la Guàrdia Civil, María Gámez, per explicar els motius reals de la destitució del coronel Diego Pérez de los Cobos.

 

EN DIRECTE | L'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món

MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris

MAPES | L'impacte del coronavirus a Catalunya per regions sanitàries

🔴 Segueix ElNacional a Telegram