La candidata de Vox a la Presidència de la Comunitat de Madrid, Rocío Monasterio, ha anunciat que trenca "qualsevol relació" amb el PP a l'autonomia, la qual cosa implica que s'ha suspès la reunió que tenien prevista aquest dilluns a la tarda, davant l'"incompliment de contracte" que segons diu s'ha produït a l'Ajuntament de Madrid.

Ho ha anunciat als passadissos de l'Assemblea de Madrid, en declaracions als mitjans de comunicació, tot just després que el PP i Ciutadans protagonitzessin a la Cambra autonòmica la seva primera trobada per acordar un programa de govern conjunt.

"Fins que ens aclareixi què està passant a l'Ajuntament creiem que no té sentit continuar avançant a la Comunitat. Hi ha un contracte entre el PP i Vox que contempla una coalició de govern i que inclou regidories de govern per a Vox. Això és el que s'ha signat, i a més una proporció en pressupost", ha dit Monasterio.

La candidata de Vox ha rebutjat fer públic aquest document, perquè assegura que es van comprometre a no filtrar-lo, però ha explicat que no recull exactament quines regidories haurien de tenir perquè entenen que ho ha de decidir l'alcalde, José Luis Martínez-Almeida.

Així, ha incidit que ells no pretenen "anar exigint i detallant-ho tot" però ha afirmat que creien que estaven "entre socis fiables". "Nosaltres per la nostra banda ens comprometem sempre quan signem un document a complir la nostra part i a ser lleials. L'única cosa que estem demanant és que també compleixin la seva part de l'acord".

Per això, per a la candidata de Vox, "no té sentit avançar en unes negociacions i signar un acord" a nivell autonòmic perquè després no es compleixi. Es tracta d'una "cancel·lació sine die" perquè el que necessiten és assegurar "els futurs socis de coalició a la Comunitat de Madrid i estar segurs que quan algú signa un acord és fiable", cosa que és "fonamental en qualsevol negociació".