L'eurodiputada de Vox Mazaly Aguilar ha estat elegida tercera vicepresidenta de la comissió d'Agricultura del Parlament Europeu, malgrat l'intent inicial de socialistes, liberals i verds d'imposar un cordó sanitari al partit d'extrema dreta espanyol. Als de Santiago Abascal els hi ha sortit bé la jugada d'integrar-se al grup Conservadors i Reformistes Europeus, que no és vist pels populars un grup de d'extrema dreta.

Aguilar s'ha imposat aquest dimarts en una ajustada votació: 27 eurodiputats a favor, 20 en contra i una abstenció. Els socialistes van promoure sense èxit la candidatura alternativa de l'espanyola Clara Aguilera per evitar que l'eurodiputada de Vox aconseguís la vicepresidència.

Les principals famílies polítiques van acordar imposar un cordó sanitari al partit d'ultra dreta Identitat i Democràcia, que lideren la Lliga italiana de Matteo Salvini i el Reagrupament Nacional de Marine Le Pen, per evitar que eurodiputats extremistes ocupessin càrrecs de responsabilitat en la institució.

Aquest cordó sanitari que van decidir aplicar les principals famílies, tanmateix, no va afectar als Conservadors i Reformistes Europeus, grup en el qual està adscrit Vox, perquè no ho veuen com un grup ultra, encara que liberals i socialistes van advocar per aplicar un vet "selectiu" a alguns dels seus eurodiputats amb perfils que consideren de dreta radical o euròfobs.

El també eurodiputat de Vox Hermann Tertsch ha celebrat a través del seu compte a Twitter l'elecció de la seva companya en la tercera vicepresidència de la comissió parlamentària, mentre ha acusat el PSOE de fer servir una "maniobra malintencionada" per frenar Aguilar.